CU CĂRȚILE PE FAȚĂ

Emisiune talk-show de 50 de minute în care moderatorul are în platou mai mulți invitați, din diverse domenii.Sunt abordate și dezbătute în detaliu principalele teme ale zilei, fără ocolișuri și în mod direct.
Durata 50 de minute (două părți de 25 de minute).

 

PRAHOVA ECONOMICĂ

Emisiune informativă economică ce aduce în prim-plan știri, reportaje, interviuri și sfaturi de afaceri din județul Prahova și județele vecine. Are o rubrică de 10 minute de informații despre turism, progreme turistice, circuite în țată și peste hotare precum șo informații din zona socială, administrativă și economică.
Durata: 25 de minute. Producător: Robin Eparu

GASTRO SHOW

Este o emisiune de 25 de minute care prezintă evenimente și informații din zona gastronomiei, informații despre noile tendințe din domeniul horeca, prezentări de evenimente, festivaluri culturale precum și rețete culinare cu profesioniști din domeniu.
Realizator: Nico

 

JURNAL DE CĂLĂTORIE

Emisiunea cuprinde informații și imagini din cele mai frumoase destinații turistice de pe întreg globul dar și din țară. O călătorie virtuală de 25 de minute care vă pune la curent cu atracțiile turistice, monumentele, obiceiurile și tradițiile din fiecare țară în parte.
Producător și realizator: Dan Soreanu

CLUB CINEMA

Este o emisiune de informare săptămânală din lumea cinematografică. Emisiunea are ca scop prezentarea detaliilor despre premierele cinematografice, precum și a informațiilor despre actorii pe care îi puteți vedea pe marile ecrane, în premierele din decursul unei săptămâni. În rubricile emisiunii sunteți ținuți la curent cu evenimentele ce au legătură cu cinematografia, dar și cu topurile cele mai interesante realizate de specialiștii în domeniu.
Durata 25 de minute.
Realizator și prezentator: Simona Bănică

AGRO NEWS

Ediții realizate cu informații privind proprietățile curative ale plantelor și beneficiile aduse sănătății. Sfaturi și idei novatoare privind noutățile din domeniu incluzând noutățile tehnologice, programe de finanțare rurală, informații privind schemele de ajutor în agricultură. Durata – 25 minute.
Realizator : Dan Soreanu și Dana Sin

Cu cărțile pe față

Emisiune talk-show de 50 de minute în care moderatorul are în platou mai mulți invitați, din diverse domenii.Sunt abordate și dezbătute în detaliu principalele teme ale zilei, fără ocolișuri și în mod direct.

Durata 50 de minute (două părți de 25 de minute).

ISTORIA NEȘTIUTĂ

Este o emisiune cu caracter educativ care se prezintă sub forma unor filmulețe montate pe muzică și imagini în funcție de text. Mai exact, emisiunea cuprinde scurte referiri enciclopedice la diverse momente sau aspecte din civilizația umană. În mare parte, în urma documentării din mai multe surse, sunt prezentate lucruri neștiute de noi, sau poate cunoscute mult prea puțin.
Realizator: Dana Sin

ARC PESTE TIMP

O emisiune culturală care face trecerea de la monumentele artistice lăsate moștenire peste ani, la percepția din zilele noastre despre adevăratele valori ale societății. Producție documentată riguros, gen enciclopedie. Emisiunea a fost creată în scop educativ și vizează orice categorie de vârstă sau clasă socială. Materialele redactate pentru această emisiune conțin subiecte care au ceva aparte. Lista de subiecte abordate este diversă. Durata 25 de minute.

MAPAMOND CULINAR

Emisiune de câteva minute cu prezentarea unei rețete într-un mod simplu, pe înțelesul tuturor.

TRASEE ȘI ORAȘE

Cele mai vizitate locuri de pe glob sunt cuprinse într-o producție proprie de turism cu durata de 25 de minute. Sunt prezentate trasee pitorește care pot fi făcute într-o zi sau într-o vacanță, trasee cu dificultate medie sau pentru avansați, sunt descrise orașele care au potențial foarte mare din punct de vedere turistic. De asemenea, sunt prezentate și pelerinaje care pot fi făcute la diverse obiective culturale.

RETRO SHOW

O emisiune dedicată muzicii adevărate, o emisiune care aduce în prim–plan concertele de excepție a celor mai importante nume ale scenei internaționale. Aproape o oră de muzică de calitate, cu fiecare ediție destinată unui mare artist sau unei trupe legendare.
Prezentator si realizator: Florin Dumitru

FASHION

Emisiune de divertisment cu evenimente din industria modei, prezentări de modă şi noile tendinţe în materie de haine. O emisiune ce reprezintă fascinația din jurul marilor colecții a renumitelor case de modă. Totul într-o prezentare „fashion”.
Realizator: Dan Soreanu

CARUSELUL VIEȚII

Emisiune informativă-culturală, aduce în prim-plan evenimentele majore ale societății, cazuri sociale care au nevoie de sprijin, invitați din rândul oficialităților și reprezentanților instituțiilor de stat care să explice anumite decizii sau măsuri, prezentare de proiecte pentru comunitățile din România.

LUMEA, UN BAZAR

O emisiune din zona de travel care prezintă cele mai mari centre comerciale din lume, care atrag anual milioane de turiști. Sunt prezentate bazarele în aer liber, piețele de fructe, piațetele de mirodenii, târgurile de vechituri celebre pe toate continentele precum și cele mai luxoase mall-uri din lume sau zonele de vânzare, cu o istorie de sute de ani. Prezentarea video este însoțită de o descriere completă, cu date despre specificul zonei, cu informații despre comercianți și produsele expuse, dar și cu date istorice și statistice. Producție propie cu durata de 25 de minute.

MARILE METROPOLE

O emisiune care îşi propune să aducă în atenţia telespectatorilor marile orașe ale lumii. Istorie, cultură, obiceiuri, atracții turistice, destinații de lux, toate se regăsesc în emisiunea Marile Metropole. Prezentarea video este însoțită de un comentariu descriptiv. Emisiune producție propie cu durata de 25 de minute.

BON VOYAGE!

O emisiune care combină minunile naturii cu frumusețea muzicii și explorează o parte dintre cele frumoase locuri de vizitat sau stațiuni pentru vacanțe . O rapidă și îmbietoare privire de ansamblu asupra lumii naturale cu canioane, parcuri naturale, râuri mărețe, lacuri, păduri, munți și ghețari, asupra oricărei uimitoare forme de relief cunoscute omului! ,,Bon Voiaj” combină splendoarea naturii cu frumusețea muzicii într-o călătorie specială, care vă va relaxa și calma. Producție proprie cu durată de 25 de minute.

JURNAL DE CALĂTORII

Emisiunea prezintă imagini de pe întreg mapamondul, destinații turistice de top, călătorii în zone celebre și pline de istorie, orașe și țări renumite ca destinații de vacanță. Cu o durată de aproximativ 30 de minute, seria conține peste 80 de episoade și este în producție continuă.

FILMUL DIN CARTE

O producție propie de 25 de minute ce aduce prim plan povești celebre, care nu au rămas doar scrise, ci au fost transformate în filme sau seriale. Din pagini, direct pe ecran- regizorii care și-au dorit să dea viață poveștilor citite, au reușit prin producțiile lor să cucerească milioane de inimi în întreaga lume și chiar să câștige premii importante. Emisiunea este o „călătorie” în cele mai frumoase colțuri din lume, pentru a cunoaște personaje care mai de care mai interesante și de a trăi experiențe inedite.

MARILE ORAȘE

Emisiunea prezintă în imagini video de actualitate, cele mai renumite orașe din lume. Capitale celebre, orașe renumite și pline de istorie și tradiție. Cu o durată de aproximativ 30 de minute, emisiunea este un veritabil ghid de călătorie.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Emisiune de analiză a problemelor din domeniu Horeca. Specialiști din domeniu vin să dezbată principalele subiecte ale momentului, să întoarcă pe toate fețele măsurile fiscale și administrative din industria turismului, să propună soluții sau măsuri pentru sprijinirea operatorilor din industria ospitalității. Emisiune producție propie cu durata de 25 de minute.

MUZEE ȘI PALATE

O serie de emisiuni tip documentar din zona de travel care prezintă într-o manieră deosebită instituțiile de cultură din țară și peste hotare, cu descrierea istorică a locației și a ofertei expoziționale prezente. Sunt prezentate muzee, palate, case memoriale, conace istorice, colecții impresionante care au o valoare greu de cuantificat.

O NOAPTE LA OPERĂ!

Emisiuni concert pentru starea de bine. Instituțiile de spectacol muzical – opere, operete, teatre muzicale, vin în fața telespectatorilor cu spectacole cu artiști proprii, înregistrate la Buftea și difuzate în exclusivitate de către EXPLORIS TV sub genericul ,,O Noapte la operă”. În același timp, sunt aduse în fața publicului de televiziune spectacole de gală deja montate, adevărate spectacole de referință.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI

O emisune de 25 de minute care prezintă o incursiune în lumea satelor aducând la lumină tradițiile din mai multe zone și obiceiurile care au fost transmise din generație în generație. Sunt prezentate elemente ce țin de portul național și sunt descrise și metodele folosite de meșteșugari si artiștii populari.

DOCUMENTARE INFORMAȚIONALE

Producții proprii cu rol informativ despre evenimente sociale de importanță majoră, despre personalități marcante ale societății. Durata : 25 de minute

DOCUMENTARE CULTURALE

Producții proprii și producții ale altor producători despre diverse obiective culturale, despre opera marilor artiști, despre tradițiile culturale din diverse părți ale globului. Durata : 25 de minute

DOCUMENTARE EDUCATIVE

Producții proprii și producții ale altor producători care au rol educativ atât pentru cei care sunt pe băncile școlii cât și pentru adulți. Sunt emisiuni cu valoare formativă cu o durată de 25 de minute.